Categories: Novosti

by Regionalna deponija MOŽURA

Share

“Regionalna sanitarna deponija ‘Možura’ funkcioniše u skladu sa trenutnom situacijom, pri čemu je menadžment preduzeo sve korake u cilju zaštite zaposlenih. Radno vrijeme je prilagođeno dinamici odvoza otpada komunalnih preduzeća sa kojima sarađujemo (iz svih primorskih opština, sa izuzetkom Herceg Novog)“, kazao je direktor „Možure“ doo Zoran Pajović tokom uključenja u program Radio Bara.

Pajović je pozdravio slušaoce Radio Bara, a posebno zaposlene u našoj medijskoj kući, zbog, kako je istakao „ogromnog doprinosa u pravovremenom i tačnom informisanju građana tokom pandemije koronavirusa“.

Količine otpada, kako je objasnio, su sa uobičajenih 250 tona, smanjene na oko 130 tona dnevno. Trenutna situacija do sada nije osujetila ambiciozne planove i realizaciju projekata vezano za osavremenjivanje „Možure“.

„Posebno smo zadovoljni jer smo riješili najveći problem kada je u pitanju kabasti otpad u primorskim opštinama – počela je sa radom savremena drobilica koja ima mogućnost drobljenja drvenog kućnog otpada, automobilskih guma, građevinskog materijala“, istakao je Pajović, koji je najavio da, iako u narednom periodu menadžment planira niz novih projekata sa ciljem proširenja kapaciteta i poboljšanja rada deponije, to će ostaviti za neko mirnije vrijeme, jer je, kako je podvukao „sada najbitnije da se okonča pandemija koronavirusa, da ostanemo živi i zdravi“.

On je objasnio i da imaju razumijevanje za otežan rad i probleme finansijske prirode koji u ovom momentu utiču na funkcionisanje svih komunalnih preduzeća sa kojima sarađuju i najavio da će u Možuri biti „maksimalno tolerantni i pokušati da im izađu u susret“, jer kako je istakao, upravo oni odrađuju „lavovski“ dio posla. Obećao je punu podršku u nastojanju da se svi zajedno prilagode novom režimu poslovanja i da usluge koje pružaju budu na zadovoljavajućem nivou.

„Kao društveno odgovorno preduzeće uključili smo se u akciju pružanja pomoći subjektima kojima je ona najpotrebnija – 25.000 eura smo uplatili Opštoj bolnici u Baru, dok smo kao logističku podršku volonterima Crvenog krsta donirali 1.000 eura. Menadžment je izdvojio 50% ličnog dohotka, a ta sredstva su uplaćena na račun Nacionalnog koordinacionog tima“, naveo je Pajović i obećao da će i ubuduće pomagati sve subjekte kojima je materijalna podrška neophodna.

Izvršni direktor sanitarne deponije „Možura“ je pozvao građane da poštuju preporuke Nacionalnog koordinacionog tima i da ostanu kod kuće jer je, pokazalo se, tako najsigurnije.

Autor: Brankica Mandić / Vjera Knežević Vučićević